Activitati sociale

Compania Maspex Romania joaca un rol foarte important in viata sociala a comunitatii locale din care face parte. De fiecare data cand a fost nevoie, compania Maspex s-a implicat activ in sustinerea activitatii unor case de copii,spitale etc.

 

Cupa Tymbark Junior - a 4-a ediţie

144.738 de elevi în cea de-a 4-a ediție!
Este noul record în Cupa Tymbark Junior, cea mai importantă competiție de fotbal dedicată elevilor din România.
 
Din 2016 până în prezent, peste 500.000 de participanți au jucat fotbal în Cupa Tymbark Junior, iar de la an la an am crescut din ce în ce mai mult.
https://cupatymbark.ro/stire/32/

 Şcoala siguranţei TEDI - a doua ediţie

Tedi desfășoară, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi cu Poliţia Română, programul Şcoala siguranţei, adresat elevilor din primul an de studiu.

Programul aflat la a doua ediţie se desfăşoară pe tot parcursul anului şcolar 2016-2017. Scopul programului îl reprezintă informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

În campania din anul școlar 2016-2017 s-au înscris 935 de şcoli, însumând un total de 32.264 elevi de clasa I, cu 7% mai mulți decât în primul an (2015-2016), când au participat 645 de şcoli, însumând un total de 30.023 elevi de clasa I.

 


 

Cupa Tymbark Junior - a doua ediţie

Tymbark Maspex România susţine viitorul fotbalului românesc și dă startul căutării de tinere talente odată cu începerea noii ediţii a campionatului de fotbal pentru elevi - Cupa Tymbark Junior.

Această competiţie se desfăşoară la nivel naţional în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi este susţinută de către ambasadorii proiectului: Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în echipa Națională a României în anii ‘90 și Maria Ficzay, fundaș central în Echipa Națională de Fotbal Feminin şi în echipa Medik Konin, campioana Poloniei.

Peste 118.000 de elevi din întreaga țară s-au înscris în această competiție de fotbal. Echipele formate din elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani se vor întrece pentru a demonstra că merită să devină campioane la fotbal şi să câştige marele trofeu.

Turneul, care vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea activității sportive în rândul celor mici, se află la a doua ediţie în România.

 


 

Scoala Sigurantei TEDI

In anul scolar 2015-2016, Tymbark Maspex Romania, prin brandul Tedi a desfasurat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu Ministerul Afacerilor Interne, prin Politia Romana programul Scoala Sigurantei Tedi, adresat elevilor aflati in primul an de studiu. Scopul programului il reprezinta informarea copiilor privind potentialele pericole si furnizarea de solutii prin metode educative specifice varstei lor pentru gestionarea acestora.

La program au  participat 645 de scoli din intreaga tara, insumand un total de 30.023 elevi de clasa I. Tedi a asigurat suportul didactic prin materiale educative complexe si atractive pentru elevi si a premiat in fiecare luna cele mai implicate clase de elevi si cele mai active cadre didactice.

Programul Școala sigurantei Tedi va continua si in anul scolar 2016-2017. Detaliile privind desfașurarea proiectului pot fi urmarite pe www.scoalatedi.ro

 


 

Cupa Tymbark Junior

In perioada 2 aprilie – 29 mai 2016 a avut loc Cupa Tymbark Junior, intrecere la fotbal desfasurata la nivel national si adresata elevilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani.
In competitie s-au inscris 6.019 elevi – fete si baieti, insumand 362 de echipe.

Obiectivele campaniei:
-    crearea de oportunitati reale pentru a face sport in cadrul unui program organizat de fotbal adresat elevilor de scoala primara;
-    sustinerea unui stil de viata sanatos;
-    descoperirea de noi talente pentru fotbalul romanesc.

Elevii au participat la competitie prin intermediul unitatii de invatamant in care invata, formand echipe de joc pe categorii de varsta: U8, U10, U12, iar intrecerea s-a desfasurat in doua etape: etapa zonala si etapa finala.
Pe langa produse Tymbark, castigatorii au primit ca premiu bilete oferite cu sprijinul Federatiei Romana de Fotbal (FRF) la partida Romania-Polonia din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2018.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienta de 17 ani, fiind organizat in Polonia de catre Asociatia de Fotbal Polonez. Din 2007, sponsorul principal al tuneului este
Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice alaturi de compania Tymbark Maspex Romania. Turneul se desfasoara in Polonia sub denumirea „ Din curtea scolii pe stadion pentru Cupa Tymbark!” si este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanti din toata tara, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. La cea mai recenta editie a turneului, finalizata in mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete si baieti) din toata Polonia. 

Pentru a afla mai multe despre campionatul de fotbal pentru copii Cupa Tymbark Junior,  va invitam sa accesati pagina competitiei www.cupatymbark.ro sau pagina de facebook www.facebook.com/CupaTymbarkJunior/.

 


 

Incepand din luna mai 2009, Tymbark Maspex Romania a decis sa se implice mai mult in proiectele de responsabilitate sociala si a infiintat, in calitate de fondator, Fundatia "Tedi si Copiii".

Obiectivele Fundatiei "Tedi si Copiii":

* Preluarea si dezvoltarea actiunilor demarate pana in prezent de catre Tymbark Maspex Romania: Gradinita Tedi din Galati, Fundatia "Copiii impotriva intunericului", etc.
* Cooptarea copiilor provenind din familii fara posibilitati materiale in activitati extracuriculare (pictura, dans, activitati sportive) pe perioada vacantei de vara 2009 (in parteneriat cu autoritatile locale).
* Participarea, in parteneriat cu alte organizatii non-profit, la evenimente ce au ca scop ajutorarea copiilor aflati in dificultate.

Primul proiect demarat de Fundatia "Tedi si Copiii" se desfasoara sub denumirea "S.O.S pentru burtica" si este adresat unor copii ce au nevoie de un sprijin pentru satisfacerea unei nevoi primare: o gustare zilnica sanatoasa. Proiectul este adresat tuturor copiilor de la Gradinita nr. 3, Scoala Generala nr. 2 si Scoala Miulesti din Valenii de Munte.

Incepand cu luna martie 2014, „Fundatia Tedi si copiii” si-a schimbat denumirea, dar nu si activitatea, de aceea, numele principalului proiect a devenit chiar numele organizatiei: Fundatia „S.O.S. pentru burtica”!

 


 

Un nou program social – Scoala Sigurantei Brumi

Brumi s-a implicat intr-un program special pentru elevii de clasa I, „Scoala Sigurantei Brumi”, care are ca scop imbunatatirea conditiilor de siguranta ale celor mici, ce se confrunta cu tot felul de pericole: in drum spre scoala, la scoala, acasa sau in timpul vacantelor.

Acesta a demarat la inceputul lunii martie si s-a desfasurat pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului scolar 2013/2014, la nivelul judetului Prahova, la el participand aproximativ 4500 elevi.

Programul este realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Inspectoratului Judetean de Politie Prahova.