Scurt istoric

Noi suntem Maspex Romania

Suntem parte a grupului polonez Maspex Wadowice, una dintre cele mai mari companii din Europa Centrala și de Est, pe segmentul produselor alimentare. Grupul este lider incontestabil pe piata sucurilor, nectarurilor și a băuturilor răcoritoare în Polonia, Cehia și Slovacia, și un jucător important în Ungaria, România, Bulgaria și Lituania. De asemenea, Maspex Wadowice este un important producător pe piața produselor instant (cappuccino, cacao, cremă pudra pentru cafea, ceaiuri instant) în Europa Centrala și de Est.

Maspex Romania activează cu multă implicare și respect pentru consumatorii din țara noastră, încă din anul 1996. Compania s-a numit inițial La Festa Internațional, iar prima fabrică a companiei a functionat la Popești Leordeni, lângă București.

În octombrie 2001, Maspex Romania a introdus fosta fabrică "Conserve SA", din Valenii de Munte, judetul Prahova, într-un amplu proces de retehnologizare și de modernizare.

Foto: Sediul administrativ Vălenii de Munte

valeni2_web.jpg

În 2008, compania a finalizat la Vălenii de Munte, construcția unui nou centru de producție, a unor depozite și linii de producție ultramoderne. Investiția a fost de peste 30 milioane de euro, reprezentând dublarea investițiilor făcute pâna în acel moment de Maspex în România.

În prezent, Maspex Romania produce în fabrica sa de la Vălenii de Munte o gama variata de produse din categoriile juice, nectar, still drink - Tymbark, Tedi, Ciao şi Figo, Nestea; produse instant - gama La Festa: La Festa Cappuccino, HotChocolate La Festa, La Festa 3in1; snacks-uri dulci şi sărate – gama Salatini (Crackers, Brezels, Sărațele, Sticksuri), Rollini d’Oro, precum și pastele făinoase Arnos.

Foto: Fabrica din Vălenii de Munte

valeni1_web.jpg

Achiziții și preluări

În cei peste 30 de ani de activitate, în cadrul grupului Maspex Wadowice s-au finalizat 19  achiziții, 8 dintre ele fiind în Polonia, iar 11 în afara ei.

În Romania, în decembrie 2007, producătorul de paste Arnos Oradea a fost preluat de catre liderul pieței de paste făinoase din Polonia - Lubella S.A, firmă reprezentată pe piața românească de compania noastră, Maspex Romania. Din anul 2013, pastele Arnos sunt produse în fabrica de la Vălenii de Munte.

În 2013, Maspex Romania a semnat un contract pentru achiziționarea unei părți din activele firmei Pan Group (Craiova), achiziție ce a facilitat introducerea în portofoliul companiei a unor noi categorii de produse precum biscuiti sărați, covrigei, sticks-uri și rulade, printre ele numărându-se cunoscutele branduri Salatini si Rollini d’Oro.

În martie 2016 s-au finalizat toate procedurile pentru preluarea companiei Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală naturală din România. Prin această tranzacție, Maspex Romania a intrat pe un nou segment de piață, prin brandurile de apă Bucovina și La Vitta.

Foto: Fabrica din Vatra Dornei

vatra_web.jpg